Samtidskunst-kollektivet Alt Går Bra introduserer Strandabroderiet, et broderimotiv utviklet av kunstnerne i Alt Går Bra basert på Strandamalernes ikoniske malerier.

Nå kan du selv brodere et slikt Strandabroderi hjemme, ved hjelp av Alt Går Bras unike broderi-kit. Ditt ferdige broderi er du så invitert til å stille ut i Alt Går Bras utstilling «Kunst i dei tusen heimar» på Sogn og Fjordane Kunstmuseum våren 2024.

NB! Vi tar imot og legger til ferdige broderier gjennom hele utstillingsperioden, helt frem til august 2024!

Alt Går Bras Strandabroderi-kit produseres i et begrenset opplag på 500 nummererte eksemplarer som selges til kostpris, i et offentlig støttet kunstprosjekt.

BESTILLING AV BRODERI-KIT

Du kan bestille et broderi-kit til deg selv, eller gi det i gave.

Du kan også krysse av for å motta ett, men betale for to. Slike ekstra broderi-kit vil bli distribuert til eldresentre, flyktningemottak og andre som gjerne vil brodere, men ikke er i posisjon til å betale.

Salgspris: 499,- per stk
Pluss porto 73,- (Norgespakke med sporing)
Vi benytter Vipps Checkout, en sikker betalingsmetode for Vipps og bankkort.

Laster... broderi-kit tilgjengelig

Salgsvilkår

Beløpet trekkes fra din konto når kit er sendt. I mellomtiden vil du motta en bekreftelse på e-post med ditt unike nummererte kit, som bevis på din bestilling. Vi sender kun til adresser i Norge.
Reklamasjon
Om du oppdager feil/mangler ved ditt kit, ta kontakt med oss så snart som mulig så vil vi gjøre vårt beste for å rette det opp. Send oss en epost med nummeret på broderi-kit’et det gjelder.
Angrerett
Du har en ubetinget angrerett innen 14 dager etter mottatt kit. Returfrakt dekker du selv. Broderi-kit skal returneres i original emballasje i samme stand som når du mottok dem, og være ubrukt. Du vil få tilsendt angrerettskjema i forbindelse med kjøpet.

SEND INN DITT BRODERI TIL UTSTILLING I SOGN OG FJORDANE KUNSTMUSEUM

Når broderiet ditt er klart kan du sende det til museet, hvor det vil bli inkludert i Alt Går Bras utstilling «Kunst i dei tusen heimar», som vil være åpen fra 21. mars - 11. august 2024. Broderiene vil stilles ut i utstillingens andre fase, som åpner 3. mai.

Monter det ferdige broderiet på den medfølgende papp-platen, pakk det godt inn, og send det innen 15. april 2024 til følgende adresse:
Sogn og Fjordane Kunstmuseum
Storehagen 1A
6800 Førde

NB! Vil du at broderiet ditt skal inkluderes til åpningen av utstillingen 3. mai, bør du overholde denne fristen. Vi tar for øvrig fortsatt inn ferdige broderier og legger dem til i utstillingen gjennom hele utstillingsperioden, helt frem til august 2024!

MERK: Om du ønsker broderiet i retur etter endt utstilling, må en ferdig frankert og adressert returkonvolutt legges ved (evt må emballasjen du bruker enkelt kunne gjenbrukes, legg ved adresselapp og porto).

OM ALT GÅR BRAS STRANDABRODERI-KIT

Alt Går Bras Strandabroderi-kit består av alt du trenger for å fullføre ditt broderi (ikke inkludert broderiramme). Stoffet er påtrykket motivet, med fargekoder for referanse. Broderinål og alle trådene du trenger er inkludert, og instruksjoner og nyttig informasjon om prosjektet er lagt ved. Det hele er satt sammen av nøye utplukkede kvalitetsmaterialer importert fra Paris, og sirlig pakket for hånd i Alt Går Bra Lokale i Bergen. Broderistoffet er Stramei 10" telling (3,8 tr/cm), og trådene er originale DMC coton retors mat. Broderes med halve korssting. Størrelsen på broderiet er 27, 5 x 18 cm, som tilsvarer 111 x 74 sting.

OM STRANDAMALERNE

Historien om Strandamalerne utspiller seg i løpet av de to tiårene etter andre verdenskrig i den lille bygden Stranda i det som den gang var Lindås kommune i Hordaland fylke. Et titalls fiskere og småbrukere hadde funnet seg en ny attåtnæring; de malte landskapsmalerier for å spe på inntekten. Med pensel i hånd, oljemaling, og papp-plater produserte de enkle skildringer av små rødmalte stuer i et rolig landskap med fjord og fjell i et forrykende tempo. Og folk kjøpte kreasjonene deres, etterspørselen var enorm. Etter tyve år hadde Strandamalernes produksjon nådd nesten en halv million malerier, som ved hjelp av salgsagenter og postvesenet nå hang på vegger i hytter og hus over hele landet. I dag er Strandamalerne glemt, og maleriene deres satt på loftet eller gitt bort til loppemarked. Alt Går Bras prosjekt om Strandamalerne (2020-2024) har satt seg fore å løfte denne kulturarven frem i lyset igjen. Se mer under «Popular paintings» på www.altgarbra.org

Alt Går Bras Strandabroderi utfordring 2024 er støttet av KORO og gjennomføres i samarbeid med Sogn og Fjordane Kunstmuseum.

Alt Går Bras pågående prosjekt om Strandamalerne er gjort mulig takket være tre-årige KUP-midler fra Vestland fylkekommune og prosjektstøtte fra Norsk Kulturråds tilskuddsordning for kulturvern.